середу, 20 березня 2024 р.

Згуртованість суспільства в умовах воєнного стану: актуальність, виклики та шляхи їх подолання

Всеукраїнська конференція за міжнародною участю «Згуртованість суспільства в умовах воєнного стану: актуальність, виклики та шляхи їх подолання»

Місце проведення: Криворізький державний педагогічний університет.
Час проведення: 16-17 травня 2024 р.
Реєстрація: до 5 травня 2024 року.

За матеріалами роботи конференції буде підготовлено збірник матеріалів конференції у електронному форматі, який буде розміщено у вільному доступі у репозитаріях ЗВО. За результатами роботи конференції учасники отримають сертифікати про підвищення кваліфікації (обсягом 12 годин).
Учасникам надається можливість взяти участь у виданні методичних рекомендацій (з визначенням авторства параграфу) з теми конференції, обсягом 1,5 д.а. - окрема стаття одного автора (безкоштовно). Плануються методичні рекомендації для різних суб’єктів соціальної роботи та надавачів базових та спеціалізованих соціальних послуг, юристів, педагогів із забезпечення соціальної згуртованості суспільства, гендерної рівності в соціальній роботі і освіті.
Можливі публікації на тему конференції: у наукових журналах «Educational Dimension» (англійською, німецькою, українською; оформлення згідно https://acnsci.org/journal/index.php/ed/about/submissions) (безкоштовно); «Bulletin of Luhansk Taras Shevchenko National University. Pedagogical Sciences» та «Соціальна педагогіка: теорія та практика» (англійською, українською; оформлення згідно https://tinyurl.com/3czc93py) (згідно з умовами видавництва). Подання статей для рецензування виконується за посиланням https://notso.easyscience.education/swc/2024
Планується також видання колективної монографії на тему конференції - обсяг 1,5д.а., одноосібний розділ.
Можливі одночасно 4 різні публікації на тему конференції:
- у збірнику тез,
- у методичних рекомендаціях з теми конференції
- у фахових наукових журналах
- у колективній монографії

Напрями роботи конференції:
  1. Соціальна згуртованість як категорія національної безпеки, соціальної держави, педагогіки, соціальної психології, філософії тощо. Українські та європейські цінності як основа соціальної згуртованості українців. Мультидисциплінарний характер забезпечення соціальної згуртованості в умовах війни.
  2. Законодавчі ініціативи, юридичні та політико-правові шляхи вирішення проблеми єдності та згуртованості суспільства в умовах воєнного стану. Правові проблеми надання соціальних послуг та здійснення соціальної роботи як гарантій реалізації прав людини в умовах війни.
  3. Міжнародний досвід соціальної роботи і надання соціальних послуг в умовах воєнного стану. Міжнародні гуманітарні стандарти надання соціальних послуг та особливості їх впровадження в Україні. Адаптація та інтеграція вразливих категорій населення як новий напрямок cоціальної роботи. Досвід забезпечення адаптації та інтеграції біженців в розвинутих країнах.
  4. Вітчизняний досвід з забезпечення соціальної згуртованості засобами соціальної роботи, соціальної педагогіки в умовах воєнного стану. Психосоціальна підтримка населення в умовах війни, збереження ментального здоров’я, соціальна підтримка і допомога вразливим категоріям населення. Досвід роботи державних та недержавних організацій щодо подолання вразливості населення, адаптації та інтеграції.
  5. Запобігання і протидія гендерно зумовленому насильству в умовах воєнного стану – досвід, проблеми, шляхи їх вирішення. Впровадження Стамбульської конвенції в Україні – виклики та досвід.
  6. Підготовка майбутніх соціальних працівників до роботи в умовах воєнного стану. Підвищення кваліфікації соціальних працівників до роботи в умовах війни.
Вартість. безкоштовно.

Немає коментарів:

Дописати коментар